Gå till innehåll

L52-H23 Hitta/bekräfta släktingar med hjälp av DNA

Vi går igenom metoder och verktyg som man kan använda för att komma vidare i sin släktforskning med hjälp av DNA. I första hand för att leta efter eller bekräfta t.ex. en ”fader okänd” med hjälp av DNA, men det kan lika väl handla om att som adopterad hitta sina biologiska föräldrar. Vi går långsamt och grundligt fram och beskriver vad som går att göra så mycket som möjligt efter deltagarnas behov.

Inget krav att man har ett eget test att analysera och laborera med, och har man ett test så behandlar vi inte bara Family Finder utan lika mycket Ancestry, 23andMe och MyHeritage. Det är däremot begränsat till autosomala DNA-test, alltså inte yDNA eller mtDNA.

Deltagarna förutsätts ha goda kunskaper i Windows och kräver kunskaper motsvarande Disgen grundkurs. Kolla gärna dina kunskaper med vår checklista.

Alla som är intresserade av DNA är välkomna. Om du vill tar du med dig din dator och den ska då vara försedd med trådlös nätverksanslutning och ett fungerande antivirusprogram samt uppdaterat Windows. 

Boken ” Från dna-test till släktträd” av Peter Sjölund rekommenderas starkt men ingår inte i kurspriset.  För bästa möjliga behållning bör denna bok studeras, om möjligt före kursstart. Boken kan köpas hos DIS eller på Rötterbokhandeln och kostar ca 195 kr för medlemmar.

Kursen går följande helg kl. 10.00-15.00.
Lördag och söndag: 21 - 22 oktober
Lokal: Bergqvists rum i Fontänen, Västra vägen 32 Linköping

Pris: 500 kr ordinarie avgift, medlem i DIS-Filbyter  400 kr
Fika: Förmiddagsfika med smörgås samt eftermiddagskaffe ingår. Paus för lunch men deltagarna ordnar själva med sin lunch.
Maximalt antal deltagare: 8 personer.

Kursledare: Ulf Frykman, tel 070-5292397, ulf.frykman@bredband.net och
Anders Hjalmarsson, tel 070-888 32 25, anders@egeby.se

Tillbaka till kursöversikten