Gå till innehåll

L06-H23 Disgen kartfunktion, del 2

Kursen fokuserar på hantering av kartbilder i olika lager, hämtning av kartor på internet, beskärning/retusch och placering av kartbilder, jämförande studier av olika historiska kartor samt placering av underlagskartor som kartöverlägg i Google Earth Pro.

FörkunskaperDeltagarna förutsätts ha goda kunskaper i Windows och kräver kunskaper motsvarande Disgen grundkurs och Kartkurs, Del 1.
Kolla gärna dina kunskaper med vårt dokument "Funktioner i Windows som är viktiga att känna till" som du hittar här på webbsidan. Du kan även kontakta kursledare eller kursadministratör.

Kursen genomförs digitalt via programmet Zoom.  Klicka på länken för information https://www.dis.se/zoom-intro

Egen dator används. Disgen 2023 och Google Earth Pro skall vara installerat och datorn skall ha ett fungerande antivirusprogram samt uppdaterat Windows.

Kursen går tisdagar kl. 18.00 -20.30 och omfattar 2 tillfällen. Pauser och bensträckare.
Start: 7 november
Slut:  14 november
Lokal: Digital kurs på Zoom
Sista anmälningsdag: 30 oktober
Maximalt antal deltagare: ca 8 personer.

Pris: 250:- ordinarie pris, medlem i DIS regionförening 200:-.
Kursmaterial: Tryckt dokumentation skickas till deltagare.

Kursbekräftelse: Du erhåller kursbekräftelse med information om betalning. När du får bekräftelsen får du även erbjudande att teckna ett elevabonnemang på Arkiv Digital på tre (3) månader för endast 395 kr. Detta är inget krav för denna kurs utan endast ett erbjudande. Har du redan ett AD-abonnemang läggs detta till och förlänger perioden.

Kursledare: Björn Johansson, tel. 070-583 10 38, bjorngjohan@gmail.com

Anmäl dig till kursen här.

Tillbaka till kursöversikten