Gå till innehåll

Distansutbildning Disgen 2023 grundkurs

Hur man använder programmet Disgen för att registrera sin forskning.

Kursinnehåll:
Skapande mapp för alla släktdata. Programmets uppbyggnad.
Inmatning/registrering av allehanda data rörande personer, allt från födelse och dop till död och däremellan händelser i personens liv. Personens kopplingar och relationer till andra personer. Analyser och kontroller av notiser. Hantering av de orter/platser där personer bott eller verkat. Hantering av källor. Hantering av bilder. Presentationer och utskrifter på olika sätt, ansedlar och antavlor. Hur man gör utdrag av sina data för att dela med andra och göra Disbytutdrag.

Kursen bygger helt på Disgen 2023 och behandlar inte skillnaderna mellan 2023 och tidigare versioner av Disgen. Alla kursdeltagare jobbar med samma underlag. Obs att du inte jobbar med din egen familj.

Under kursens gång ca 6 veckor skickar du säkerhetskopior till din handledare för kontroll och eventuell rättning. Du kan hela tiden få hjälp via e-post om något är oklart eller på telefon.

Förkunskaper: Deltagarna förutsätts ha goda kunskaper i Windows och övrig datakunskap. Är du osäker kontakta gärna kursledaren eller kursadministrationen.

Kursen omfattar 6 insändningsuppgifter/säkerhetskopior.
Startar: efter anmälan och ledig handledare.
Beräknad tid: ca  6 – 8 veckor.
Pris:   900:- ordinarie avgift,  medlem i någon av DIS-regionförening 750:-.
Kursmaterial: Spiralbundet kompendium Disgen 2023 grundkurs ingår.

Kursledare: Bertil Lindqvist, mfl. handledare Tel. 072-429 87 52,  bka.lindqvist@gmail.com

Anmäl dig här.

Tillbaka till kursöversikten