Gå till innehåll

L02-H19 Disgen 2019 grundkurs, kvällskurs

Hur man använder programmet Disgen för att registrera sin forskning.

Kursinnehåll:
Skapa mapp för alla släktdata. Programmets uppbyggnad. Inmatning/registrering av allehanda data rörande personer, allt från födelse och dop till död och däremellan händelser i personens liv. Personens kopplingar och relationer till andra personer. Analyser och kontroller av notiser. Hantering av de orter/platser där personer bott eller verkat. Hantering av källor. Hantering av bilder. Presentationer och utskrifter på olika sätt, ansedlar och antavlor. Hur man gör utdrag av sina data för att dela med andra och göra Disbyt-utdrag.

Kursen bygger helt på Disgen 2019 och behandlar inte skillnaderna mellan 2019 och tidigare versioner av Disgen. Alla kursdeltagare jobbar med samma underlag. Obs att du inte jobbar med din egen familj.

Förkunskaper: Deltagarna förutsätts ha goda kunskaper i Windows och övrig datakunskap. Är du osäker kontakta gärna kursledaren eller kursadministrationen.

Egen dator skall medtagas. Disgen 2019 skall vara installerat och datorn skall ha ett fungerande antivirusprogram samt uppdaterat Windows.

Kursen går på måndagar kl. 18.00-20.30 och omfattar 8 tillfällen.
Startar: måndag 7 oktober
Slutar:   måndag 25 november
Lokal:    Fontänen, Bergqvists rum 138, Västra vägen 32, Linköping

Pris: 1100:- ordinarie avgift, medlem i DIS-Filbyter  880:-.
Kursmaterial: Spiralbundet kompendium Disgen 2019 grundkurs ingår.
Maximalt antal deltagare: 8 personer.

Kursledare: Peter Bergström
Tel: 070-815 39 87, peter.e.bergstrom@telia.com

Tillbaka till kursöversikten