Gå till innehåll

L02-H20 Disgen 2019 grundkurs

Kursen är tyvärr inställd p.g.a för få anmälningar. Kursen återkommer senare.

Hur man använder programmet Disgen för att registrera sin forskning.

 Kursinnehåll:

Skapande mapp för alla släktdata. Programmets uppbyggnad. Inmatning/registrering av allehanda data rörande personer, allt från födelse och dop till död och däremellan händelser i personens liv. Personens kopplingar och relationer till andra personer. Analyser och kontroller av notiser. Hantering av de orter/platser där personer bott eller verkat. Hantering av källor. Hantering av bilder. Presentationer och utskrifter på olika sätt, ansedlar och antavlor. Hur man gör utdrag av sina data för att dela med andra och göra Disbyt-utdrag.

Kursen bygger helt på Disgen 2019 och behandlar inte skillnaderna mellan 2019 och tidigare versioner av Disgen. Alla kursdeltagare jobbar med samma underlag. Obs att du inte jobbar med din egen familj.

Förkunskaper: Deltagarna förutsätts ha goda kunskaper i Windows och övrig datakunskap. Är du osäker kontakta gärna kursledaren eller kursadministrationen.

Egen dator skall medtagas. Disgen 2019 skall vara installerat och datorn skall ha ett fungerande antivirusprogram samt uppdaterat Windows.

Kursen går på måndagar kl. 14.00-16.30 och omfattar 6 tillfällen (obs nytt med 6 tillfällen)
Startar: måndag 5 oktober
Slutar:   måndag 9 november
Lokal:    Fontänen, Feilitzens rum, Västra vägen 32, Linköping

Pris: 900:- ordinarie avgift, medlem i DIS-Filbyter  750:-.
Kursmaterial: Spiralbundet kompendium Disgen 2019 grundkurs ingår.
Maximalt antal deltagare: 4 - 5 personer med anledning av Covid-19. (Blir det fler som anmäler sig så kan det bli ytterligare en kurs.)

Skyddsutrustning i form ansiktsmask kommer att finnas tillgängligt för den som önskar och även lån av visir. Handsprit och goda möjligheter för handtvätt finns i Fontänen.

Kursbekräftelse: Du erhåller kursbekräftelse men betalar inte förrän strax innan start då vi är säkra på att kursen startar. När du får bekräftelsen får du även erbjudande att teckna ett elevabonnemang på Arkiv Digital på 3 månader för endast 395 kr. Detta är inget krav för denna kurs utan endast ett erbjudande. Har du redan ett AD-abonnemang läggs detta till och förlänger perioden.

Kursledare: Peter Bergström
Tel: 070-815 39 87, peter.e.bergstrom@telia.com

Tillbaka till kursöversikten