Gå till innehåll

L02-V21 Disgen 2019 grundkurs

Kursen är fulltecknad!

Hur man använder programmet Disgen för att registrera sin forskning.

Kursinnehåll:
Skapande mapp för alla släktdata. Programmets uppbyggnad. Inmatning/registrering av allehanda data rörande personer, allt från födelse och dop till död och däremellan händelser i personens liv. Personens kopplingar och relationer till andra personer. Analyser och kontroller av notiser. Hantering av de orter/platser där personer bott eller verkat. Hantering av källor. Hantering av bilder. Presentationer och utskrifter på olika sätt, ansedlar och antavlor. Hur man gör utdrag av sina data för att dela med andra och göra Disbyt-utdrag.

Kursen bygger helt på Disgen 2019 och behandlar inte skillnaderna mellan 2019 och tidigare versioner av Disgen. Alla kursdeltagare jobbar med samma underlag. Obs att du inte jobbar med din egen familj.

Förkunskaper: Deltagarna förutsätts ha goda kunskaper i Windows och övrig datakunskap. Är du osäker kontakta gärna kursledaren eller kursadministrationen.

Egen dator används. Disgen 2019 skall vara installerat och datorn skall ha ett fungerande antivirusprogram samt uppdaterat Windows.

Kursen går på måndagar kl. 13.30 - 16.00 och omfattar 6 tillfällen. Pauser för bensträckare och ev. fika.
Startar: måndag 22 februari
Slutar:   måndag 29 mars

Pris: 900:- ordinarie avgift, medlem i DIS-Filbyter  750:-.
Kursmaterial: Spiralbundet kompendium Disgen 2019 grundkurs ingår.

Kursbekräftelse: Du erhåller kursbekräftelse med information om hur du betalar bl.a. När du får bekräftelsen får du även erbjudande att teckna ett elevabonnemang på Arkiv Digital på 3 månader för endast 395 kr. Detta är inget krav för denna kurs utan endast ett erbjudande. Har du redan ett AD-abonnemang läggs detta till och förlänger perioden.

Kursledare: Peter Bergström
Tel: 070-815 39 87, peter.e.bergstrom@telia.com

Anmäl dig genom att klicka på denna länk.

Tillbaka till kursöversikten