Gå till innehåll

L05-H23 Disgen Kartor 1/digital

Kursen fokuserar på användning av Disgens grundkarta för placering och beskrivning av egna orter, visning av den egna släkten, hantering av för Disgen anpassade underlagskartor, utskrifter samt visning av släkten på Google Earth Pro.

FörkunskaperDeltagarna förutsätts ha goda kunskaper i Windows och kräver kunskaper motsvarande Disgen grundkurs. Kolla gärna dina kunskaper med vårt dokument "Funktioner i Windows som är viktiga att känna till" som du hittar här på webbsidan. Du kan även kontakta kursledare eller kursadministratör.

Kursen genomförs digitalt. Före deltagandet testas tekniken så att allt fungerar för varje deltagare. Vi använder programmet Zoom. Information om programmet i länken https://www.dis.se/zoom-intro

Egen dator användas. Disgen 2023 och Google Earth Pro skall vara installerade.

Kursen går på tisdagar kl. 18.00-20.30 och omfattar 3 tillfällen. Pauser för bensträckare.
Startar:  3 oktober
Slutar:   17 oktober
Lokal:    Digital kurs på Zoom
Maximalt antal deltagare: ca 8 personer.
Sista anmälningsdag: 25 september

Pris: 350:- ordinarie avgift, medlem i DIS Regionförening  280:-.
Kursmaterial: Tryckt dokumentation skickas till deltagare.

Kursbekräftelse: Du erhåller kursbekräftelse med information om betalning. När du får bekräftelsen får du även erbjudande att teckna ett elevabonnemang på Arkiv Digital på tre (3) månader för endast 395 kr. Detta är inget krav för denna kurs utan endast ett erbjudande. Har du redan ett AD-abonnemang läggs detta till och förlänger perioden.

Kursledare: Björn Johansson, tel 070-583 10 38, bjorngjohan@gmail.com

Anmäl dig till kursen här.

Tillbaka till kursöversikten