Gå till innehåll

L06-H20 Disgen kartor 2

Kursen fokuserar på hantering av kartbilder i olika lager, hämtning av kartor på internet, beskärning/retusch och placering av kartbilder, jämförande studier av olika historiska kartor samt placering av underlagskartor som kartöverlägg i Google Earth Pro.

FörkunskaperDeltagarna förutsätts ha goda kunskaper i Windows och kräver kunskaper motsvarande Disgen grundkurs. 

 Kursen genomförs digitalt på distans. Före deltagandet testas tekniken så att allt fungerar för varje deltagare. Vi använder programmet Zoom.  Klicka på länken för information https://www.dis.se/zoom-intro

Egen dator ska användas. Disgen 2019 och Google Earth Pro skall vara installerat och datorn skall ha ett  fungerande antivirusprogram samt uppdaterat Windows.

Kursen går lördagar kl. 09.30 - 16.00 och omfattar 2 tillfällen. Pauser för fika och/eller lunch.
Start: lördagen den 7 november
Slut:   lördagen den 14 november
Lokal: Digital kurs.

Pris: 590:- ordinarie pris, medlem i DIS Filbyter 480:-.
Kursmaterial: Häftat kompendium.
Maximalt antal deltagare: ca 8 personer.

Kursbekräftelse: Du erhåller kursbekräftelse men betalar inte förrän strax innan start då vi är säkra på att kursen startar. När du får bekräftelsen får du även erbjudande att teckna ett elevabonnemang på Arkiv Digital på 3 månader för endast 395 kr. Detta är inget krav för denna kurs utan endast ett erbjudande. Har du redan ett AD-abonnemang läggs detta till och förlänger perioden.

Kursledare: Björn Johansson
Tel. 013-15 88 31, bjorn.gustaf@telia.com.


Tillbaka till kursöversikten