Gå till innehåll

L30-V21 Tolkning av gamla texter, nybörjare

Kursen är fulltecknad!

Kursen innehåller rikligt med övningsuppgifter (25 olika sammanhängande texter med tolkningar) och inleds med en gedigen genomgång av hur olika bokstäver (små och stora) och bokstavskombinationer skrivs samt olika sätt att markera förkortningar och avstavningar mm.
Vi startar med enklare texter i födelseböcker, dödböcker, husförhörslängder och sockenstämmoprotokoll mm. Texterna är från 1650 till slutet av 1800-talet. Mot slutet ska vi tolka några längre medelsvåra och svåra texter. Kursen är perfekt för dig som är nybörjare och inte har någon erfarenhet av att tolka gamla texter, men även för den mer erfarne som vill få sin kunskap verifierad.

Kursen kommer att genomföras digitalt med programmet Zoom. Före deltagandet testas tekniken så att allt fungerar för varje deltagare. Klicka på länken för mer information om du använder Zoom https://www.dis.se/zoom-intro

Kursen går på onsdagar kl. 18.00 - 20.30, omfattar 5 tillfällen. Paus för bensträckare och ev. fika.
Startar: 24 februari
Slutar:  24 mars
Lokal:     Digital kurs

Pris:  800:- ordinarie pris, medlem i DIS-Filbyter 640:-.
Kursmaterial: Spiralbundet kompendium ”Tolkning av gamla texter - för nybörjare”.
Maximalt antal deltagare: 6 st

Kursbekräftelse: Du erhåller kursbekräftelse med information hur du betalar. När du får bekräftelse får du även erbjudande att teckna ett elevabonnemang på Arkiv Digital på 3 månader för endast 395 kr. Detta är inget krav för denna kurs utan endast ett erbjudande. Har du redan ett AD-abonnemang läggs detta till och förlänger perioden.

Kursledare: Per-Arne Falk, tel. 072-730 45 46, morris.falk@gmail.com
Solvig Palm, tel 0705-572607, solvigpalm530@gmail.com

Tillbaka till kursöversikten