Gå till innehåll

L42-H20 Soldatforskning, kortkurs

Kursen är inställd!

För dig som vill komma igång med att forska på soldater i din släkt eller för dig som redan gått Soldatkursen och vill repetera. De två första tillfällena sker i föreläsningsform utan övningar och vid sista tillfället kan deltagarna jobba med sina egna soldater på egen dator.

Vid sista tillfället tas egen dator med och den ska då vara försedd med trådlös nätverksanslutning varvid datorn skall ha ett fungerande antivirusprogram samt uppdaterat Windows.

Kursen går på tisdagar kl. 13.30 -16.00, omfattar nu 3 tillfällen.
Startar: tisdagen den 17 november
Slutar:   tisdagen den 1 december
Lokal: Fontänen, Bergqvists rum Västra vägen 32, Linköping.

Pris: 500:- ordinarie avgift, medlem i DIS-Filbyter 400:-.
Kursmaterial: Spiralbundet kompendium
Maximalt antal deltagare: 4 - 5 personer. (Begränsat antal för att minimera risk för eventuell covid-smitta).

Skyddsutrustning i form ansiktsmask kommer att finnas tillgängligt för den som önskar och även lån av visir. Handsprit och goda möjligheter för handtvätt finns i Fontänen.

Kursbekräftelse: Du erhåller kursbekräftelse men betalar inte förrän strax innan start då vi vet säkert att kursen kan genomföras. När du får bekräftelsen får du även erbjudande att teckna ett elevabonnemang på Arkiv Digital på 3 månader för endast 395 kr. Detta är inget krav för denna kurs utan endast ett erbjudande. Har du redan ett AD-abonnemang läggs detta till och förlänger perioden.

Kursledare: Jan-Erik Carlsson, tel. 013- 524 73, jan-erik.carlsson1@comhem.se

Tillbaka till kursöversikten