Gå till innehåll

L46-H18 DNA i släktforskningen, helgkurs

OBS! Kursen är uppskjuten till senare tillfälle. 

Kursledare: Ulf Frykman, tel 013-28 23 97, ulf.frykman@bredband.net
Medhjälpare: Viking Storback 0704254538, vikingstorback@gmail.com

Kursen går följande helger kl. 10.00-14.00:
Lördag och söndag 8 och 9 september
Lokal: Fontänen, Vegesacks rum 371, Västra vägen 32 Linköping
Lördag och söndag 8 och 9 december.
Lokal: Fontänen, Bergqvists rum nr 138, Västra vägen 32 Linköping

Pris: 950:- ordinarie avgift, medlem i DIS-Filbyter 760:-.  Kursmaterial: Spiralbundet bildkompendium. Maximalt antal deltagare: 8 personer

Boken ”Släktforska med DNA” av Peter Sjölund rekommenderas starkt, men ingår inte i kurspriset.  För bästa möjliga behållning bör denna bok studeras, om möjligt före kursstart. Boken kan köpas hos DIS-Filbyter för 220 kronor.
DNA-prov är en förutsättning. Kostnad för detta ingår inte i kurspriset. Kursledaren rekommenderar lämpliga tester efter deltagarnas intressen och vid behov hjälpa till med beställning från FTDNA. Medtag då bankkort som är öppet för köp i USA.
Dator tas med på söndagen den 9 september och ska ha fungerande virusprogram samt webbläsare Google Chrome och/eller Firefox. Vid det andra kurstillfället i december ska dator tas med båda dagarna. Glöm ej ta med inloggningsuppgifter till FamilyTreeDNA.

Kursen ger en inblick i teknik och metoder som används vid ”DNA i släktforskning” och består av två delar: Begrepp, biologisk bakgrund, människans ursprung mm. Vägledning vid val av olika DNA-tester. Hur provet beställs och utförs (topsning).

Tillbaka till kursöversikten