Gå till innehåll

L55-V21 Släktforska på 1900-talet och fram till idag

För oss släktforskare är det digitaliserade materialet i våra kyrkböcker det som vi utgår ifrån när vi söker våra anor. Som bekant så sätter 70-årsgränsen stopp på 1940 talet. Att släktforska på 1900- talet kräver lite mer tålamod och idérikedom. Hur gör man om man bara har ett namn på en person som dog 1998 och vill släktforska om denna? Eller när man kommer fram till sista församlingsboken innan sekretessens mur tornar upp sig? I denna kurs får Du kunskap hur Du släktforskar fram till nutid.

Kursen genomförs digitalt med programmet Zoom. Före deltagandet testas tekniken så att allt fungerar för varje deltagare. Klicka på länken för mer information om hur man använder Zoom https://www.dis.se/zoom-intro

Start/slut: måndag 8 mars, kl. 09.30-12.00 OBS! endast ett kurstillfälle.
Paus för bensträckare och ev. fika.

Pris: 230:-  ordinarie avgift, medlem i DIS-Filbyter 180:-.
Kursmaterial: Bildmaterial som PDF-fil.

Kursbekräftelse: Du erhåller kursbekräftelse med information hur du betalar. I kursbekräftelsen får du erbjudande att teckna ett elevabonnemang på Arkiv Digital på 3 månader för endast 395 kr. Detta är inget krav för denna kurs utan endast ett erbjudande. Har du redan ett AD-abonnemang läggs detta till och förlänger perioden.

Kursledare: Harald Nilsson, Tel. 070-2177533, k.harald.nilsson@gmail.com 

Tillbaka till kursöversikten