Gå till innehåll

Om oss

  Vi hjälper dig med släktforskning.

DIS, Föreningen för datorhjälp i släktforskningen, är världens största enskilda förening inom släktforskning med drygt 24 000 medlemmar i Sverige. DIS startade 1980 och har ett eget släktforskarprogram, DISGEN vars första program utvecklades för Luxor ABC80. Detta PC program har ständigt utvecklats och finns nu i version 2016 för Windows. Programmet går att köra i en emulator på andra plattformar, t.ex. Mac OSX och Linux. Verksamheten bedrivs av 8 regionföreningar från norr till söder.

I Östergötland och södra Södermanland heter regionföreningen DIS-Filbyter.  DIS-Filbyter startades 30 november 2006 och har i dag 2017 ca 1330 medlemmar och verksamhet bedrivs på följande platser: Linköping, Mjölby, Motala, Åtvidaberg och Vadstena. I Norrköping samarbetar vi med ÖGF och i Katrineholm med KFV.

Börja släktforska nu!
På varje ort har DIS-Filbyter forskarverksamhet där vi tillhandahåller forskarservice i varierande omfattning. Här kan alla medlemmar forska gratis och få hjälp av erfarna släktforskare. Även du utan medlemskap kan få prova på gratis några gånger.
Du träffar andra släktforskare och kan utbyta erfarenheter. Bland annat finns tillgång till Arkiv Digital, SVAR, Ancestry m. fl. samt de vanligaste CD/DVD - skivorna. Utbudet varierar på de olika orterna.
Vi har ett omfattande utbildningsprogram.
Förutom utbildning i vårt eget registreringsprogram Disgen erbjuder vi kurser i släktforskning, tolkning av gamla texter, Arkiv Digital, soldatforskning, emigrantforskning, DNA i släktforskningen m.m. Kursprogram finns på föreningens hemsida: dis-filbyter.se
Öppna föreläsningar.
Föreningen inbjuder till öppna föreläsningar på respektive ort, med varierande utbud, se föreningens hemsida.
Låter detta intressant?
Välkommen som medlem i föreningen!

 

Medlemskap i DIS-Filbyter förutsätter medlemskap i DIS. Anmälan om medlemskap görs enklast via DIS Kansli.

Här på hemsidan hittar du kursprogram, föreläsningsprogram, öppettider i forskarlokaler, forskningstips och annan aktuell information. Vi finns även på Facebook.
Adress: DIS-Filbyter Föreningshuset Fontänen Västra vägen 32, 582 28 Linköping