Gå till innehåll

Aktuellt


Konsten att använda DNA i släktforskningen

Linköping tisdagen den 11 september 18.00.

Kom och lyssna på Peter Sjölund, ledande DNA-släktforskare

Intresset för att släktforska med hjälp av DNA-tester exploderar runt om i världen. Och det är inte att undra på! DNA kan lösa släktgåtor som förr var omöjliga att knäcka, och med DNA kan man kartlägga släktens historia.

Vid föredraget visar Peter intressanta exempel på hur DNA används för att hitta både levande och historiska släktingar. Han visar också hur du själv kan DNA-testa dig och ge dig in i DNA-släktforskningens spännande värld.

Efter föredraget finns möjlighet att köpa och göra ett DNA-test på plats (testet betalas med kreditkort över Internet, så kortet måste vara upplåst för internetköp).

Biljetter förbokas http://www.fontanen.se/store
Kostnad: 150 kr

Plats: Ryttargårdskyrkan, Djurgårdsgatan 97 Linköping


  Corren fyller 180 år
Detta firas under stadsfesten i Correns tält i Domkyrkoparken den 24-25 augusti.
DIS-Filbyter finns på plats i tältet och informerar bland annat om föredrag kring släktforskning.


Efterlysning: Hej alla glada i föreningen DIS-Filbyter!
Under Correns 180-årsjubileum 24-25 augusti kommer DIS-Filbyter att vara på
plats i Domkyrkoparken med information och föredrag kring släktforskning.

Kalaset pågår under två heldagar – fredag 11.00-19.00 och lördag 10.00-19.00. Då behöver vi många ”annonspelare” som ställer upp tillsammans med MF-gruppen, som informatörer och hjälpredor – alla behövs oavsett om ni är handledare, funktionärer eller ”bara” medlemmar .

Eftersom det berör Correns hela spridningsområde finns här ett gyllene tillfälle för våra ortsgrupper att bidra med folk som då får möjlighet att informera om vad som sker på de olika orterna. 2, 3 eller 4-timmarspass. Kolla gärna med Roland. DIS-Filbyter bjuder på fika.

Anmäl er till Roland Jargården roland.jargarden@telia.com


DISBYT-tävling
Den som skickar in ett bidrag till DISBYT deltar automatiskt i en utlottning av en mindre present. Varje månad dras en ny vinnare, så lämna in ditt bidrag nu!
Instruktioner finner du här.
Vinnare i Juli: Ove Fransson, Linköping.