Gå till innehåll

Medlemsförmåner

Personlig handledare. Du kan boka tid med en personlig handledare en till två timmar i någon av våra ”forskarstugor” på de orter DIS-Filbyter har grupper för hjälp med släktforskar relaterade problem. Du kan även få hjälp per e-post eller per telefon av en handledare om du inte kan ta dig till en ”forskarstuga”. Boka med kontaktpersonen på din ort eller med föreningens sekreterare (sekr@dis-filbyter.se) för vidarebefordran till lämplig handledare.

Akuter för släktforskare:
Disgen-akuten, tolka-rätt-akuten och DNA-akuten finns för medlemmar. För bokning se under rubriken "Forskningshjälp".

Bibliotek. I Fontänen i Linköping finns det blädderexemplar av en del böcker och tidskrifter som är intressanta för släktforskare som du gärna kan passa på att titta i när du besöker forskarsalen. (Ej för hemlån)

Lokal forskning med handledning. Tillgång till lokala forskningsresurser på flera orter med handledning. Datorer med aktuella släktforskningsprogram finns tillgängliga.

Rabatt på kurser. Medlemmar erhåller förmånligt pris på deltagande i föreningens kurser (om du deltar i en till två kurser per år är medlemsavgiften oftast betald).

Föreläsningar. Föreningen arrangerar föreläsningar i Linköping, Mjölby, Åtvidaberg, Vadstena. Ambition är att föreläsningar ska kunna genomföras även i Motala, Norrköping och Finspång. Se program på här på hemsidan.

Studiebesök. Föreningen arrangerar årligen intressanta studiebesök och resor. Tips och förslag välkomnas.

Gemenskap med andra lokala släktforskare. Tematräffar, café-kvällar, öppet hus, medlemsmöten, bokcirkel, utflykter m.m.

Facebook! På DIS-Filbyters Facebook-sida och Facebook-grupp finns en del tips och möjlighet att ge synpunkter och ställa frågor om släktforskning och Disgen.

Möjlighet att själv engagera Dig i olika verksamheter. Du är mycket välkommen att engagera dig i någon av verksamhetsgrupperna i föreningen. Kontaktperson är föreningens ordförande, (ordf@dis-filbyter.se).

Sveriges Släktforskarförbund, SSF. Genom ditt medlemskap i Dis-Filbyter är du också medlem i Sveriges släktforskarförbund med allt vad det innebär, se hemsida rötter.se

Medlemsförsäkring, Kollektiv olycksfallsförsäkring och egendomsförsäkring hos Dina Försäkringar 44407388 (fr.o.m. 2016-01-01) Olycksfallsförsäkringen är en försäkring som gäller för medlemsföreningarnas medlemmar och för kroppsskada som orsakats av olycksfall som inträffat under organiserad föreningsverksamhet t.ex. möten, konferenser, resor etc. samt under resa till eller från verksamheten. Om personliga tillhörigheter glasögon, kläder etc. skadas i samband med olycksfallet ersätts även dessa. Vid olycka kontaktas alltid SSF först.

Förutom ovanstående har du alla DIS förmåner.