Gå till innehåll

Medlemsförmåner

Nyhet! Personlig handledare. Du kan boka tid med en personlig handledare en till två timmar i någon av våra ”forskarstugor” på de orter DIS-Filbyter har grupper för hjälp med släktforskar relaterade problem. Du kan även få hjälp per e-post eller per telefon av en handledare om du inte kan ta dig till en ”forskarstuga”. Boka med kontaktpersonen på din ort eller med föreningens sekreterare (sekr@dis-filbyter.se) för vidarebefordran till lämplig handledare.

Akuter för släktforskare:
Disgen-akuten, tolka-rätt-akuten och DNA-akuten finns för medlemmar. För bokning se under rubriken "Forskningshjälp".

Nyhet! Månadsutlottningar. Medlemmar som skickar in ”Disbytbidrag” premieras genom att de får delta i en utlottning varje månad.

Nyhet! Bibliotek. I Fontänen i Linköping finns det böcker att köpa i släktforskarrelaterade ämnen. Ett blädder-exemplar av dessa böcker finns som provexemplar som du gärna kan passa på att titta i när du besöker forskarsalen. (Ej för hemlån)

Lokal forskning med handledning. Tillgång till lokala forskningsresurser på flera orter med handledning. Datorer med aktuella släktforskningsprogram finns tillgängliga.

Rabatt på kurser. Medlemmar erhåller förmånligt pris på deltagande i föreningens kurser (om du deltar i en till två kurser per år är medlemsavgiften oftast betald).

Föreläsningar. Föreningen arrangerar föreläsningar i Linköping, Mjölby, Motala, Åtvidaberg, Vadstena, Norrköping och Katrineholm. Se program på här på hemsidan.

Studiebesök. Föreningen arrangerar årligen intressanta studiebesök och resor. Tips och förslag välkomnas.

Gemenskap med andra lokala släktforskare. Tematräffar, café-kvällar, öppet hus, släktforskarkryssning, bokklubb, utflykter m.m.

Facebook! På DIS-Filbyters Facebook-sida finns en del tips och möjlighet att ge synpunkter och ställa frågor om släktforskning och Disgen.

Möjlighet att själv engagera Dig i olika verksamheter. Du är mycket välkommen att engagera dig i någon av verksamhetsgrupperna i föreningen. Kontaktperson är föreningens ordförande Torbjörn Wahlström.

Medlemsförsäkring, Kollektiv olycksfallsförsäkring och egendomsförsäkring hos Dina Försäkringar 44407388 (fr.o.m. 2016-01-01) Olycksfallsförsäkringen är en försäkring som gäller för medlemsföreningarnas medlemmar och för kroppsskada som orsakats av olycksfall som inträffat under organiserad föreningsverksamhet t.ex. möten, konferenser, resor etc. samt under resa till eller från verksamheten. Om personliga tillhörigheter glasögon, kläder etc. skadas i samband med olycksfallet ersätts även dessa.

Förutom ovanstående har du alla DIS förmåner.