Gå till innehåll

Om oss

DIS (Datorhjälp i Släktforskningen), har verksamhet över hela landet genom åtta regionföreningar. DIS, en ideell förening för släktforskare som använder dator och annan modern teknik i släktforskningen.

DIS startade 1980 och har ett eget släktforskarprogram, DISGEN vars första version utvecklades för Luxor ABC80. Detta PC program har ständigt utvecklats och finns nu i version 2018 för Windows. Programmet går att köra i en emulator på andra plattformar, t.ex. Mac OSX och Linux.

DIS-Filbyter är regionförening för Östergötland och södra Södermanland. DIS-Filbyter startades 30 november 2006 och har i dag 2017 drygt 1300 medlemmar.

Vår verksamhet innefattar: Medlemsträffar med kurser, föredrag, supportmöten, demonstrationer av sökprogram, och annan teknisk hjälp för släktforskare

Kursverksamhet sker bl.a. i programmet DISGEN från nybörjarnivå till avancerad användning samt i andra hjälpmedel för släktforskning som DNA mm.

Medlemmarna kan kontakta DIS-fadder eller DISBYT-ombud, för att få hjälp och svar på frågor, råd etc. vid körning av DISGEN eller andra släktforskarprogram.

Information går ut via epost till alla medlemmar i vår region. Vi finns också på Facebook.