Gå till innehåll

Motala

Vi hjälper dig med släktforskning.

Urban Hjärnes Väg 11, Motala

ÖPPET HUS, DIS-Filbyter i Motala, VÄLKOMNA 21 april 2018

Ett samarrangemang mellan DIS-Filbyter och Studiefrämjandet i våra lokaler hos Studiefrämjandet 10.00-12.00
Tema: Släktforskning

Program
•Information om DIS-Filbyter och vår satsning i Motala.
•Studiefrämjandet informerar om sin verksamhet
•Hur börjar man släktforska?
•Presentation, förhandsvisning Disgen 2018
•Tolkning av gamla handskrifter –boken ”Tolka rätt!”
•Frågor, summering och avslut
OBS! Föranmälan sker till Studiefrämjandet senast
tisdagen den 17 april.


Bäste medlem i DIS-Filbyter
Vi vill att du som medlem ska få ut så mycket som möjligt av ditt medlemskap i vår förening. En viktig del i detta är en livaktig och attraktiv verksamhet. Du ska kunna få hjälp med din släktforskning
av kompetenta handledare, få tillgång till kurser och kunna gå på intressanta föreläsningar. Se dina: Medlemsförmåner i DIS-Filbyter. Under våren kan du ta del av följande aktiviteter: Forskning Besök vår forskarsal på Studiefrämjandet. På tisdagar, udda veckor,  kan du få hjälp av våra handledare.

Forskarstugan är öppen alla tisdagar kl. 13-16 dock med handledare endast udda veckor. Handledaren hjälper såväl nybörjare som erfarna forskare. Vi hjälper dig, samt svarar på frågor. Välkommen in på tisdagar 13:00 –16:00!


Vi söker fler personer som vill hjälpa till i Motala. DIS-Filbyter växer mest av alla släktforskarföreningar i Sverige för tredje året i rad! Vi behöver fler medhjälpare i verksamheten. Alla bidrag små som stora uppskattas. Du kanske hittar intressanta och roliga uppgifter i någon av våra verksamhetsgrupper eller som handledare i forskarsalen eller medhjälpare på våra kurser. Du kanske till och med vill bli kursledare? Vem vet. Hur som helst är du hjärtligt välkommen till ett stimulerande och trevligt gäng funktionärer i DIS-Filbyter. Kontakta vår ordförande Torbjörn Wahlström,  sekreterare Helen Lindqvist.