Gå till innehåll

Motala

Vi hjälper dig med släktforskning.

Grundkurs i släktforskning startar 12 mars 2024. Se Kursutbud/Motala för information och anmälan.


Släktforskarstuga
ABF Motala
ABF har öppnat en släktforskarstuga i sina lokaler på Kyrkogatan 6  i Motala i
samarbete med Dis-Filbyter. Efter önskemål med gruppen ställer Dis-Filbyter då och då upp med släktforskarhjälp, föreläsningar osv.

Du får hjälp med de grundläggande upplysningarna om hur du släktforskar. Det är drop-in träffar på onsdagar och du behöver inte göra någon föranmälan. Du kan komma vilken tid som passar dig bäst mellan kl. 15.00 – 18.00.


Vi vill att du som medlem ska få ut så mycket som möjligt av ditt medlemskap i vår förening. En viktig del i detta är en livaktig och attraktiv verksamhet. Du ska kunna få hjälp med din släktforskning av kompetenta handledare, få tillgång till kurser och kunna gå på intressanta föreläsningar. Se dina: Medlemsförmåner i DIS-Filbyter. Då vi förnärvarande inte har någon livaktig grupp i Motala hänvisar vi till verksamheten på ABF och övriga orter i närområdet såsom Linköping, Mjölby, Vadstena och Borensberg.


Vi söker personer som vill hjälpa till i Motala. Alla bidrag små som stora uppskattas. Du kanske hittar intressanta och roliga uppgifter i någon av våra verksamhetsgrupper eller som handledare i forskarsalen eller medhjälpare på våra kurser. Du kanske till och med vill bli kursledare? Vem vet. Hur som helst är du hjärtligt välkommen till ett stimulerande och trevligt gäng funktionärer i DIS-Filbyter. Kontakta vår sekreterare Gerd Jakobson, e-post jakobsongerd@gmail.com