Gå till innehåll

L72-V24 Göra egen hemsida

Kursen är inställd på grund av för få deltagare. Om intresse finns tar vi upp kursen till hösten. Meddela intresse till kursledaren.

Kursen i cirkelform som består av tre delar:
1. hur man ur släktdata i Disgen skapar de så kallade html-filer som behövs för att släktdata skall kunna visas med hjälp av en webbläsare
2. visa vilka verktyg och program som behövs för att utifrån html-filerna ovan skapa grunden för hemsidorna
3. hur man framför allt via webbhotell kan presentera släktmaterialet på webben, hur domänen på webbhotellet administreras samt hur överföring och uppdatering av filer sker.

FörkunskaperDeltagarna förutsätts ha goda kunskaper i Windows och övrig datakunskap. Är du osäker kontakta gärna kursledaren eller kursadministrationen.

Du använder din egen dator i kursen. Tänk på att datorn skall ha ett fungerande antivirusprogram samt uppdaterat Windows.

Kursen går på tisdagar kl. 09.30 – 12.00 och omfattar 4 tillfällen. Paus med kaffe och smörgås ingår.
Start: 6 februari
Slut:  27 februari
Lokal: Hellströms rum i Föreningshuset Fontänen, Västra vägen 32.
Max antal deltagare: 8 personer.
Sista anmälningsdag: 31 januari

Pris650:- ordinarie avgift, medlem i DIS-Filbyter  500:-

Kursmaterial: Distribueras under kursen

Kursbekräftelse: Du erhåller kursbekräftelse med information hur du betalar. När du får bekräftelse får du även erbjudande att teckna ett elevabonnemang på Arkiv Digital på tre (3) månader för endast 395 kr. Detta är inget krav för denna kurs utan endast ett erbjudande. Har du redan ett AD-abonnemang läggs detta till och förlänger perioden.

Kursledare: Anders Lindman Hjalmarsson, ka.lindman@gmail.com,
mobil: 070-600 4078.

Tillbaka till kursöversikten!