Gå till innehåll

Mj02-V24 Disgen 2023, grundkurs

Hur man använder programmet Disgen för att registrera sin forskning.

Skapande mapp för alla släktdata. Programmets uppbyggnad. Inmatning/registrering av allehanda data rörande personer, allt från födelse och dop till död och däremellan händelser i personens liv. Personens kopplingar och relationer till andra personer. Analyser och kontroller av notiser. Hantering av de orter/platser där personer bott eller verkat. Hantering av källor. Hantering av bilder. Presentationer och utskrifter på olika sätt, ansedlar och antavlor. Hur man gör utdrag av sina data för att dela med andra och göra Disbyt-utdrag.

Kursen bygger helt på Disgen 2023 och behandlar inte skillnaderna mellan 2023 och tidigare versioner av Disgen. Alla kursdeltagare jobbar med samma underlag. Obs att du inte jobbar med din egen familj.

FörkunskaperDeltagarna förutsätts ha goda kunskaper i Windows och övrig datakunskap. Vi kommer att använda Windows som en del i Disgen så kolla dina
kunskaper med vårt dokument  "Funktioner i Windows som är viktiga att känna".  Dokumentet kommer att finnas tillgängligt här på webbsidan. Är du osäker kontakta gärna kursledaren eller kursadministrationen.

Du använder din egen dator i kursen och Disgen 2023 skall vara installerat. Tänk på att datorn skall ha ett fungerande antivirusprogram samt uppdaterat Windows.

Kursen går på onsdagar kl. 13.00 -16.00 och omfattar 6 tillfällen. Obs ingen kurs den 27 mars.
Startar: onsdag 28 februari
Slutar:   onsdag 10 april
Lokal:   ABF-lokalen i Mjölby  Hembygdsgården i Mjölby

Pris: 900:- ordinarie avgift, medlem i DIS-Filbyter  750:-.
Kursmaterial: Spiralbundet kompendium Disgen 2023 grundkurs ingår.
Maximalt antal deltagare: 8 personer.

Kursledare: Britt-Marie Ahlqvist, 072-7416066, brittmarie.ahlqvist@gmail.com
Lena Samuelsson, 070-5251030, lenasamuelsson51@gmail.com

Kursbekräftelse: Du erhåller kursbekräftelse med information hur du betalar. När du får bekräftelse får du även erbjudande att teckna ett elevabonnemang på Arkiv Digital på tre (3) månader för endast 395 kr. Detta är inget krav för denna kurs utan endast ett erbjudande. Har du redan ett AD-abonnemang läggs detta till och förlänger perioden.

Anmäl dig här!

Tillbaka till kursöversikten